Windward Islands

Windward Islands i Karibia omfatter øyene Grenada, St. Vincent & Grenadinene, St. Lucia, Martinique og Dominica. Vi seilte opp og ned og på kryss og tvers i dette området i nesten to måneder. Mange av øyene var vi innom flere ganger.

Etter Atlanterhavet og ankomsten på Tobago, var Grenada den neste øya vi besøkte. På Tobago lå vi kun for anker, så det var fint å komme til en marina igjen. Bare det å få fylt på vanntanken føltes som ren luksus. Vi fikk vår første ordentlige ferskvannsdusj på mer enn tre uker. I Port Louis Marina lå luksusbåtene på rekke og rad. Vi fikk plass ved siden av en Volvo Ocean Race-båt, noe vi syntes var artig.

Fra Grenada gikk turen direkte opp til St. Lucia. Vi hadde en røff seilas på mer en 30 timer i motvind og med heftige squalls som aldri tok slutt. Vi klarte ikke å ta nok høyde og ble blåst til havs. Vindmåleren viste mellom 15-20 sekundmeter hele natten i gjennom og når de verste vind-og regnbygene var over oss, hadde vi full storms styrke på vinden (25 m/s).

«Gulroten» var at vi på St. Lucia ventet besøk fra Norge. Ellen og David, med barna Hugo og Vilma, skulle seile med Skyline i to uker og feire jul med oss.

Vi seilte sørover til Grenadinene og gjorde en liten rundtur mellom øyene. Julaften ble feiret på Bequia, på Papa’s Restaurant som serverte svensk julemat.

Besøk på skilpaddefarmen The Old Hegg Turtle Sanctuary på Bequia.

«Firkløveren» utenfor Happy Island.

Tobago Cays Marine Park.

Mustique – kjendisenes paradisøy.

Etter at Ellen, David og barna hadde reist hjem, tilbragte vi ytterligere fire uker i Grenadinene. Grenadinene er en øygruppe som består av ca. tretti mindre øyer. Vi besøkte ikke alle øyene, men fant noen favoritter. Vi møtte den norske båten Basecamp, som vi ikke hadde sett på en stund.

For anker utenfor Clifton, Union Island.

Skyline på svai ved Tobago Cays (i midten nederst med sort bimini).

Christian og Magnus kiter utenfor Jamesby, Tobago Cays.

Snorkling med skilpadder, Tobago Cays.

Etterhvert fikk vi selskap av de tre norske båtene Lily, Vega og Streif. Både Lily og Vega har barn ombord og de er omtrent på samme alder som våre barn.

4 x 🇳🇴 utenfor Saline Bay, Mayreau.

Strandliv, Saline Bay.

Bursdagen til Christian ble feiret med kiting, en tur med seiljollen til Vega og til slutt hummermiddag på stranden.

Jentetur på revet, Tobago Cays.

Etter flere uker med hyggelig sosialt samvær i Grenadinene, var det på tide å sette kursen nordover. Vi ble liggende værfaste i Rodney Bay Marina på St. Lucia en ukes tid. Dette er marinaen som ARC-båtene kommer til, etter å ha krysset Atlanteren. Vi hadde selskap av Lily, som lå sammen med oss på bryggen.

Etter at «uværet» hadde gitt seg, seilte vi opp til Martinique, hvor vi lå én natt. Deretter gikk turen videre til Dominica.

Vind i seilene og i håret på vei opp til Dominica.

Hovedgaten i Portsmouth, Dominica. Skader på bygninger og el-nett etter orkanen Maria var tydelig å se.

Gjennom mangroveskogen på Indian River, Portsmouth.

Windward Islands har vært et eventyr. Takk for oss!

Til slutt, en dronefilm fra Tobago Cays.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: