Mannskapet

Fast mannskap på S/Y Skyline er familien Sternell fra Drøbak. Under deler av turen, spesielt ved kryssing av de store havstrekningene, vil mannskapet være forsterket.

CHRISTIAN:

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_10e

Skipper på S/Y Skyline, 41 år ved avreise, opprinnelig fra Sverige. Han er utdannet sivilingeniør innen elektroteknikk. Christian er vokst opp med seiling og er godt sjøvant. Helt fra han var spedbarn, har han tilbragt alle sine sommerferier på familiens seilbåt. Både faren og broren er seilentusiaster, så falt seg ganske naturlig at også Christian skulle få denne interessen. Christian tok sertifiseringene D5L og D5LA i 2015 og seilte med S/Y Skyline fra Kanariøyene til Brest i 2016.

TORILL:

img_3999-e1513303291865.jpg

Co-skipper på S/Y Skyline, 43 år ved avreise. Hun har en cand.mag.-grad fra Universitetet i Oslo og har jobbet som kategorisjef i Galleberg frem til avreise i 2017. Både Christian og Torill sa opp jobbene sine for å fullføre seildrømmen. Torill har noe seilerfaring fra tidligere, men er ikke vokst opp med båt. Hun var bl.a. med å seile 4-5 døgn på åpent hav mellom Brest og Kiel i 2016. Både Christian og Torill er glade i å kite, og håper det blir mye tid til det underveis.

ELLA VIOLA OG CARL AXEL:

Barna til Christian og Torill var 6 og 4 år ved avreise. De skal starte i 3. klasse og 1. klasse det året de kommer tilbake fra turen.

Gjestemannskap og besøk:

KLAS:

Klas er Christians storebror, sivilingeniør av yrke og 50 år gammel. Han bor i Stockholm med sin samboer, Sophie. Klas er, i likhet med Christian, vokst opp med seiling. Klas har hatt egen seilbåt i 10 år, men solgte den for et par år siden. Han har for det meste seilt i Østersjøen. Når Klas ikke er på sjøen, er han ivrig på spinningsykkelen eller på turer i friluft. Klas var med på overfarten over Nordsjøen og gjennom Caledoniakanalen i Skottland. Han var også med over Atlanterhavet fra Portugal til Madeira.

EIRIK OG LINE, MED BARNA MADS OG MARI: 

Venner av familien Sternell fra Kjelsås. Eirik og barna seilte med S/Y Skyline fra Oban i Skottland til Bangor i Nord-Irland. Hele familien kom også på besøk mens S/Y Skyline befant seg på Lanzarote og var med på dagsturer til de sørlige områdene av øya, samt Fuerteventura (Isla de Lobos).

SEBASTIAN:

img_2150.jpg

Kompis av Christian i mer enn 20 år, jobber i finansbransjen og er 39 år gammel. Han er bosatt i Gøteborg, spiller synth på fritiden og er glad i elektronisk musikk. Sebastian hadde aldri vært i en seilbåt før, men krysset allikevel Biscaya sammen med oss. Han mønstret på i Kinsale i Irland og seilte med S/Y Skyline i 10 dager ned til Laxe i Spania.

PETER:

img_6014.jpg

Venn av Christian fra kitemiljøet i Danmark, 48 år gammel og bosatt i København med kone og barn. Han jobber som styreleder for flere ulike selskaper. Peter er en erfaren seiler. Han startet å seile da han var 7 år gammel, er en ivrig regattaseiler og eier egen båt som ligger i Middelhavet. Andre interesser er kiting og dykking. Peter seilte med S/Y Skyline over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago.

POUL:

Kompis av Peter gjennom kitesporten i Danmark, 45 år gammel og bosatt i Aalborg. Han er maskinmester av yrke og jobber som prosjektleder i offshorebransjen. Poul startet å seile for noen år siden og ble i 2016 eier av egen båt. En annen interesse er kiting. Vi kjente ikke Poul før han mønstret på Skyline. Det viste seg at han også er glad i å kokkelere. Poul seilte med oss over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago.

ØYVIND:

img_5900-1

Venn av Torill fra kitemiljøet i Norge, 35 år gammel og bosatt på Tjuvholmen med samboeren Thale. Han er gründer av Flow Insights, et selskap som har utviklet løsninger for analyser av kjøpsatferd i butikk. Øyvind har seilt siden han var liten, hatt flere egne båter, men ikke drevet aktivt med seiling. De store interessene er kiting og teknologi. Øyvind seilte med S/Y Skyline over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago. Han var også med fra Brest til Kiel i 2016.

LARS:

img_5869.jpg

Far til Øyvind, 65 år gammel og bosatt i Sandvika med sin kone, Marit. Sammen har de tre barn og ett barnebarn. Lars er sivilingeniør (maskiningeniør) av yrke og gikk nylig av med pensjon fra Esso. Han har vært på sjøen siden han ble født og har seilt selv de siste 55 år. «Jeg kan ikke tenke seg et liv uten sjø», sier 65-åringen, som også driver med orientering, langrenn og birøkting.  Lars seilte med S/Y Skyline over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago.

ELLEN OG DAVID, MED BARNA HUGO OG VILMA:

Venner av familien Sternell fra Kjelsås. Familien var med å seile i Karibia i to uker, mellom øyene St. Lucia, Union Island, Tobago Keys, Canouan, Bequia og Mustique. David var dessuten med å seile S/Y Skyline over Biscaya fra Lisboa til Brest i 2016.

JACOB OG WINNIE, MED BARNA EMILIE OG PHILIP:

Våre venner fra Haderslev i Danmark var med å seile i Karibia i to uker, mellom øyene Guadeloupe, Antigua, St. Barth, Anguilla og British Virgin Islands.

PETER OG METTE, MED DATTEREN LIVA:

Tre måneder etter Atlanterhavskryssingen kom Peter tilbake på Skyline; denne gangen sammen med kone og barn. Familien seilte med oss i to uker i British Virgin Islands i Karibia.

RITA OG FRANK, MED BARNA MIA OG LEO:

Venner av familien Sternell fra Skedsmokorset. Familien var med å seile i 10 dager i British Virgin Islands i Karibia.

PABLO CHRISTIAN:

22 år gammel, halvt spansk/halvt norsk, bosatt på Lørenskog. Christian har studert økonomi og hatt fotballstipend på collage i USA. Han er ennå ikke ferdig med sin utdanning. Foruten fotball, er Christian glad i friluftsliv, ski, fridykking, surfing, klatring, sykling og trening generelt. Han er også interessert i seiling og var mannskap på en båt som seilte fra Oslo til Bodø i november i fjor. Christian mønstret på Skyline i British Virgin Islands i Karibia og seilte med oss over Atlanterhavet til Southhampton i England. Kryssingen gikk via Azorene.

%d bloggere liker dette:
%d bloggere liker dette: