Mannskapet

Fast mannskap på S/Y Skyline er familien Sternell fra Drøbak. Under deler av turen, spesielt ved kryssing av de store havstrekningene, vil mannskapet være forsterket.

CHRISTIAN:

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_10e

Skipper på S/Y Skyline, 41 år ved avreise, opprinnelig fra Sverige. Han er utdannet sivilingeniør innen elektroteknikk. Christian er vokst opp med seiling og er godt sjøvant. Helt fra han var spedbarn, har han tilbragt alle sine sommerferier på familiens seilbåt. Både faren og broren er seilentusiaster, så falt seg ganske naturlig at også Christian skulle få denne interessen. Christian tok sertifiseringene D5L og D5LA i 2015 og seilte med S/Y Skyline fra Kanariøyene til Brest i 2016.

TORILL:

img_3999-e1513303291865.jpgCo-skipper på S/Y Skyline, 43 år ved avreise. Hun har en cand.mag.-grad fra Universitetet i Oslo og har jobbet som kategorisjef i Galleberg frem til avreise i 2017. Både Christian og Torill sa opp jobbene sine for å fullføre seildrømmen. Torill har seilt noe tidligere, men har ingen erfaring med egen båt før S/Y Skyline. Hun var med å seile 4-5 døgn på åpent hav mellom Brest og Kiel i 2016. Både Christian og Torill liker å kite, og håper det blir mye tid til det underveis.

ELLA VIOLA OG CARL AXEL:

Barna til Christian og Torill var 6 og 4 år ved avreise. De skal starte i 3. klasse og 1. klasse det året de kommer tilbake fra turen.


Gjestemannskap:

KLAS:

Klas er Christians storebror, sivilingeniør av yrke og 50 år gammel. Han bor i Stockholm med sin samboer, Sophie. Klas er, i likhet med Christian, vokst opp med seiling. Klas har hatt egen seilbåt i 10 år, men solgte den for et par år siden. Han har for det meste seilt i Østersjøen. Når Klas ikke er på sjøen, er han ivrig på spinningsykkelen eller på turer i friluft. Klas var med på overfarten over Nordsjøen og gjennom Caledoniakanalen i Skottland. Han var også med over Atlanterhavet fra Portugal til Madeira.

EIRIK OG LINE, MED BARNA MADS OG MARI: 

Venner av familien Sternell fra Kjelsås. Eirik (40) er siviløkonom og jobber med eiendomsutvikling. Han er glad i seiling og båtliv, er vokst opp ved sjøen og eier sin egen Hobie Cat. Line (39) er lege og holder på å fullføre sin doktorgradsavhandling innenfor området epigenetikk og leddgikt. Hun har ikke seilt så mye tidligere, men stortrives med å være på sjøen. Barna Mads (9) og Mari (7) liker også å være i båt. Eirik og barna seilte med S/Y Skyline fra Oban i Skottland til Bangor i Nord-Irland. Hele familien kom også på besøk mens S/Y Skyline befant seg på Lanzarote og var med på dagsturer til de sørlige områdene av øya, samt Fuerteventura (Isla de Lobos).

SEBASTIAN:

img_2150.jpg

Kompis av Christian i mer enn 20 år, jobber i finansbransjen og er 39 år gammel. Han er bosatt i Gøteborg, spiller synth på fritiden og er glad i elektronisk musikk. Sebastian hadde aldri vært i en seilbåt før, men krysset allikevel Biscaya sammen med oss. Han mønstret på i Kinsale i Irland og seilte med S/Y Skyline i 10 dager ned til Laxe i Spania.

PETER:

img_6014.jpg

Kompis av Christian fra kitemiljøet i Danmark, 48 år gammel og bosatt i København med kone og barn. Han jobber som styreleder for flere ulike selskaper. Peter er en erfaren seiler. Han startet å seile da han var 7 år gammel, er en ivrig regattaseiler og eier egen båt som ligger i Middelhavet. Andre interesser er kiting og dykking. Peter seilte med S/Y Skyline over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago.

POUL:

Kompis av Peter gjennom kitesporten i Danmark, 45 år gammel og bosatt i Aalborg. Han er maskinmester av yrke og jobber som prosjektleder i offshorebransjen. Poul startet å seile for noen år siden og ble i 2016 eier av egen båt. En annen stor interesse er kiting. Vi kjente ikke Poul før han mønstret på Skyline. Det viste seg at han også er glad i å kokkelere. Poul seilte med oss over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago.

ØYVIND:

img_5900-1

Venn av Torill fra kitemiljøet i Norge, 35 år gammel og bosatt på Tjuvholmen med samboeren Thale. Han er gründer av Flow Insights, et selskap som har utviklet løsninger for analyser av kjøpsatferd i butikk. Øyvind har seilt siden han var liten, hatt flere egne båter, men ikke drevet aktivt med seiling. De store interessene er kiting og teknologi. Øyvind seilte med S/Y Skyline over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago. Han var også med fra Brest til Kiel i 2016.

LARS:

img_5869.jpg

Far til Øyvind, 65 år gammel og bosatt i Sandvika med sin kone, Marit. Sammen har de tre barn og ett barnebarn. Lars er sivilingeniør (maskiningeniør) av yrke og gikk nylig av med pensjon fra Esso. Han har vært på sjøen siden han ble født og har seilt selv de siste 55 år. «Jeg kan ikke tenke seg et liv uten sjø», sier 65-åringen, som også driver med orientering, langrenn og birøkting.  Lars seilte med S/Y Skyline over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Tobago.

ELLEN OG DAVID, MED BARNA HUGO OG VILMA:

Venner av familien Sternell fra Kjelsås. Ellen (38) er sivilingeniør innen telekommunikasjon og jobber som produktsjef i Telenor. Hun har seilt litt med familien som liten, men ikke så mye etter det. Er ofte å finne i skiløypa eller i slalombakken. David (44) er utdannet siviløkonom og jobber som produktspesialist i Microsoft. Han seilte mye da han var yngre, både med familien og i sin Hobie Cat. Paret kjøpte nylig en motorbåt som de bruker i Oslofjorden sammen med barna Hugo (7) og Vilma (5). Foruten båtlivet, er David interessert i skikjøring og biler. Familien var med å seile i Karibia i to uker, mellom øyene St. Lucia, Union Island, Tobago Keys, Canouan, Bequia og Mustique. David var dessuten med å seile S/Y Skyline over Biscaya fra Lisboa til Brest i 2016.

JACOB OG WINNIE, MED BARNA EMILIE OG PHILIP:

Bosatte i Haderslev i Danmark. Jacob (43) er en tidligere arbeidskollega og kompis av Christian. Han er lead engineer i et firma som lager offshore vindmølleparker. Hans kone, Winnie (39), er utdannet eiendomsmegler og jobber som rådgiver i Sydbank. Sammen har de barna Emilie (9) og Philip (7). Familien bor ved vannet og kjøpte nylig en Hobie Cat. I tillegg har de en motorbåt og en liten trebåt. Jacob har seilt noe tidligere, mens Winnie og barna var helt ukjente med seiling før de mønstret på Skyline. Familien var med å seile i Karibia i to uker, mellom øyene Guadeloupe, Antigua, St. Barth, Anguilla og British Virgin Islands.

PETER OG METTE, MED DATTEREN LIVA:

Tre måneder etter Atlanterhavskryssingen kom Peter tilbake på Skyline; denne gangen sammen med kone og barn. Mette (51) er utdannet florist og lager blomster til selveste dronningen av Danmark. Til daglig jobber hun i et reklamebyrå. Mette er glad i matlaging og seiling. Hun har mer enn 20 års erfaring med båt og er en aktiv regattaseiler (Melges 24 og J70). Datteren Liva (11) deler foreldrenes interesse for vannsport og seiler en Feva FX. Hun er dessuten havfrueintruktør. Familien seilte med oss i to uker i British Virgin Islands i Karibia.

RITA OG FRANK, MED BARNA MIA OG LEO:

Venner av familien Sternell, bosatte på Skedsmokorset. Rita og Frank gikk sammen med Torill på barne- og ungdomsskolen. Frank (45) er utdannet sivilmarkedsfører og jobber i DnB Forsikring med skadeoppgjør. Rita (44) jobber innen salg og service i solskjermingsbransjen. Mia og Leo er tvillinger og er samme årskull som Ella Viola. Ekteparet har vært lite på sjøen de siste årene, men har tidligere eid egen seilbåt. De er glade i å reise og drar både hit og dit for å delta i pokerturneringer. Begge er interessert i musikk og Frank er en ivrig gitarspiller. Familien var med å seile i 10 dager i British Virgin Islands i Karibia.

PABLO CHRISTIAN:

22 år gammel, halvt spansk/halvt norsk, bosatt på Lørenskog. Christian har studert økonomi og hatt fotballstipend på collage i USA. Han er ennå ikke ferdig med sin utdanning. Foruten fotball, er Christian glad i friluftsliv, ski, fridykking, surfing, klatring, sykling og trening generelt. Han er også interessert i seiling og var mannskap på en båt som seilte fra Oslo til Bodø i november i fjor. Christian mønstret på Skyline i British Virgin Islands i Karibia og seilte med oss over Atlanterhavet til Southhampton i England. Kryssingen gikk via Azorene.

%d bloggere like this:
%d bloggere like this: