Atlanterhavet mot Tobago

Vi startet friskt ut fra Gran Canaria den 11. november med relativt mye vind. Vi seilte på slør/lens og syntes at vi hadde en fin gang . Dag to merket vi at noe var feil med tannhjulet. Feilen førte blant annet til at autopiloten ikke kunne brukes. I tillegg sluttet vindinstrumentet å fungere. Det viste seg at en ledning på toppen av masten hadde blitt slitt i stykker. Årsaken var dårlig utført arbeid på Gran Canaria, da masten ble tatt ned og satt opp igjen. Vi så også at festene til generatoren begynte å bli slarkete. Dette til sammen gjorde at vi bestemte oss for å seile innom Kapp Verde for å få tingene fikset.

Etter 6 døgn seilte vi i inn til Mindelo Marina på São Vicente, som er en av Kapp Verde-øyene. Samme dag kom den norske båten Basecamp i land og gjensynsgleden var stor.

Det tok tre dager å få båten klar til å kunne dra videre. Nye tenner på tannhjulet ble påsveiset, vindinstrumentet reparert og generatorfestene fikset. På kvelden den 20. november kastet vi loss igjen.

De første dagene hadde vi svak vind. Deretter noen dager uten vind, hvor vi gikk for motor. Vi bestemte oss for å gå lengre sør, for å komme inn i et vindbelte. Dag 7 kom vinden og etter det gikk det så det suste helt til Tobago. Vi hadde vinden midt i ryggen og seilte på tilnærmet platt lens hele veien. Vi vekslet mellom spridd storseil/fokk og spridd genakker/fokk. To netter kom det kraftige squalls hvor det blåste opp mot 20 sekundmeter og regnet bøttet ned.

Vi fisket hele veien og fikk i løpet av overfarten tre store wahoo (king fish). De hadde en vekt på rundt 6-8 kg. Den siste dagen fikk vi en stor sverdfisk på kroken, som vi dessverre mistet igjen.

Høydepunket på turen var å se hvaler og å bade med dem. Den ene dagen var det en hel familie på 5-6 hvaler som lekte rundt båten vår. Vi hoppet uti med dykkermasker og snorkler. Da vi la oss på magen og så ned på dem, la de seg på ryggen og så opp på oss. Uforglemmelig opplevelse.

Vi hadde også noen helt fantastiske netter den siste uken – med god vind, rolig sjø, fullmåne, hav så langt man kunne se og Pink Floyd over høyttaleren. Stemningen der var magisk og kan ikke beskrives!

Vi brukte 16 døgn på den siste etappen fra Kapp Verde. 6. desember kom vi i land på Tobago. Totalt seilte vi rundt 3200 nautiske mil.

Atlanterhavskryssingen kan oppsummeres slik i bilder:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: