Forberedelser før Atlanterhavskryssingen

Vi gjorde de siste forberedelsene før Atlanterhavskryssingen på Gran Canaria. Vi seilte over fra Lanzarote i slutten av oktober. På grunn av ARC (en regatta som går fra Gran Canaria til St. Lucia), var det fullt i de fleste marinaer, men vi fikk plass i Pasito Blanco, som ligger sør på øya. Før vi kunne sette seil, hadde vi endel arbeid igjen som skulle gjøres med båten. Det nye roret ble montert. Masten ble tatt ned for å kunne få utført sveisearbeid og vi fikk reparert varmtvannsberederen som hadde sluttet å fungere.

Planlegging av måltider og proviantering var en annen viktig oppgave før overfarten. Vi hadde på forhånd laget en detaljert matplan og handleliste for hele turen. Da crewet kom ned, startet innkjøpene.

Kjøttvarer ble porsjonspakket, vakumpakket, dypfryst i butikk. Deretter ble det lagt i riktig rekkefølge i kjøleskapet, slik at det som skulle brukes først, lå øverst. På den måten slapp vi å holde kjøleskapet åpent unødvendig lenge av gangen. Kjølevarer som pålegg, smør osv. ble oppbevart i et eget kjøleskap. Frukt og grønt ble vasket og hengt opp i nett.

Tørrvarer som vi tok sikte på å spise underveis ble lagt i plastkasser i salongen og under salongbordet.

Nødproviant som hermetikk, samt et lager av mel og andre tørrvarer var allerede stuet bort under senger og sofaer. Disse varene var blitt kjøpt inn i Sverige før vi startet turen. Til slutt, alt av vann og mineralvann ble plassert på det ene badet og i forpiggen.

Vi provianterte godt, og det føltes på mange måter som om vi spiste oss gjennom Atlanteren. 😊 Vi hadde et ønske om å gjøre matlagingen og måltidene til en viktig del av seilasen. På menyen sto blant annet taco, thailandsk oksekjøttsalat, tarteletter og hjemmelaget italiensk pizza.

  1. Birgitta Hellberg 29 nov 2017, kl. 1:40 pm

    Hej Christian & Torill! Hoppas att ni alla mår bra!! Ser att ni är på väg till Tobago nu!! Vi håller alla tummar och tår för er alla!! Lycka till med er resa⛵️🚣🐳 Kram från Rambogatan i Smedby/Birgitta

    Likt av 1 person

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: