Lanzarote

Vi har vært en hel måned på Lanzarote. Vi hadde ikke planlagt å være riktig så lenge, men det tok tid å fikse med båten. Nå skal det sies at Marina Rubicon ikke er det verste stedet å være «stuck». Vi har kost oss i «luksus» og med alt innen rekkevidde. Marina Rubicon er uten tvil den beste havnen vi har vært i. Marinaområdet er avgrenset, består av flere titalls hyggelige restauranter og små butikker og har dessuten et fint svømmebasseng.

I høstferieuken fikk vi besøk fra Norge av Eirik og Line, med barna Mads og Mari. Vi hadde en helt super uke med bading og snorkling. Vi seilte små dagsturer til Isla de Lobos, Papagayo og andre steder i nærheten. Bare synd at tiden gikk så altfor fort.

For fulle seil ut mot Papagayo.  📷: Helene Haugan.

S/Y Lily er en annen norsk båt som skal seile samme vei som oss. Vi fikk tre fine uker sammen, før vi måtte ta farvel. Håper vi treffes igjen i Karibia.

S/Y Skyline og S/Y Lily på svai utenfor Papagayo.

Vårt opphold på Lanzarote har vært veldig trivelig og ikke minst, sosialt. Det har vært mange norske båter i marinaen. Vi har invitert hverandre med på seilturer og vi har spist og hygget oss sammen.

Store og små på seiltur med Abraxas 3. 📷: Linn Jorstad.

Til og med på land hadde vi godt selskap. Her ligger de norske båtene Equinox, Skyline, Abraxas 3 og Basecamp på rekke og rad. 📷: Helene Haugan.

Vi sto på land i 9 dager for å få utført vedlikehold og reparasjoner på båten. I tillegg lå vi 6 dager ved bryggen utenfor verftet for å få gjennomført ytterligere arbeid med båten. Vi gjorde en hel del selv også, blant annet å legge nytt bunnstoff og polere. 📷: Linn Jorstad.

Mens vi hadde båten på land oppdaget vi elektrolytisk tæring på rorstammen. Vi fikk beskjed om at vi måtte bytte hele roret og satte derfor i gang produksjon av nytt ror i Danmark. 

Nytt ror «in the making». 📷: Peter Grønne.

Vi slet med å finne et fraktselskap som kunne frakte det ned til oss, men med hjelp fra vår danske venn Peter, ordnet det seg. Roret blir først transportert med lastebil til Madrid, deretter sendt med fraktfly fra Madrid til Las Palmas. Roret forventes å ankomme 31/10. 

Pakken er 4 meter lang og veier 190 kg. 📷: Peter Grønne.

Under oppholdet har vi opplevd to perioder med værfenomenet «calima». Det betyr at en varm og tørr vind blåser fra Sahara i øst. Med vinden følger støv og sand og temperaturen blir høy. Vi har hatt opp mot 34 grader i båten på nettene. 

I ettermiddag kaster vi loss og seiler videre mot Pasito Blanco på Gran Canaria. Vi skal gjøre de resterende båtreperasjonene der nede. Pasito Blanco blir vår siste havn før vi krysser over Atlanterhavet. ⛵️

Farvel og på gjensyn, Marina Rubicon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: