Spania

Tre uker i Spania har rast avgårde. Vi har seilt nedover kysten fra A Coruña i nordvest, til Baiona, nede ved grensen til Portugal. Avstanden mellom disse to byene er ganske kort. Vi har tatt livet med ro og har kun seilt korte strekninger av gangen. Endelig har vi fått sol og varme og vi har nytt late dager på stranden. Vi har tatt følge med Basecamp, en annen norsk båt, mer eller mindre hele veien.

Etter kryssingen av Biscaya lå vi noen dager i havn. Vi trengte blant annet å få reparert generatoren. A Coruña overrasket oss positivt. Vi trodde det skulle være en ganske stor og usjarmerende havneby, men det viste seg å være veldig koselig der. Gamlebyen bestod av trange gater med et yrende folkeliv og mange hyggelige restauranter og små butikker. 

I havnen ble vi liggende ved siden av en britisk båt som heter Shania. Eieren av denne båten tilbød seg å reparere generatoren vår. Han hadde eget sveiseapparat ombord. Tenk så flaks. Ikke nok med det; han hadde til og med reservedelene som vi trengte på båten sin. Med en fiks ferdig generator, var vi klare for å bevege oss sørover. 

Skyline og Basecamp på svai utenfor Laxe.

Det var tidvis mye tåke på vei nedover kysten. Når det klarnet opp, ble det veldig fint. 📷: Basecamp.

Etter å ha ligget på svai utenfor Corme og Laxe og tatt farvel med Sebbe, satte vi kurs mot Muxia.

Utsikt over Muxia marina og byen.

Strandliv i Muxia.

Etter noen dager i havn i Muxia, dro vi videre nedover kysten. Vi lå på svai utenfor Sardiñeiro, Muros og Ribeira.

Ankerdram på båten vår med Magnus og Linn fra Basecamp. (Vi forsøker å følge lokale tradisjoner og har dermed byttet ut whiskyen med den mer sofistikerte cavaen.) 😉

Ferden gikk deretter videre til O Grove, nok en hyggelig fiskerlandsby hvor vi lå på svai.

Dykking under båten for å fikse en tett gjennomføring.

Aldàn var et fint sted å ligge på svai i sørlig vindretning. Oppdrettsflåter for skalldyr var veldig vanlig å se utenfor byene. Det ble mye navigering i mellom dem.

Magisk solnedgang utenfor Aldán. 📷: Basecamp.

Vårt nest siste stoppested i Spania var utenfor en nydelig hvit sandstrand som heter Praia de Barra. Det vi ikke visste var at det var en nudiststrand. 🙂 Vi dro videre etter én natt til vår ellevte og aller siste destinasjon i Spania; Baiona. 

I 1493, ankom et av Columbus’ tre skip Pinta til Baiona, etter å ha oppdaget Amerika. En kopi av skipet ligger i havnen. 

Ved innseilingen til Baiona ligger Castelo de Monterreal, en stor og flott borg. Vi både syklet og gikk rundt.

Utsikt over marinaen fra Castelo de Monterreal.

Baiona imponerte stort. Byen var akkurat passe stor og superkoselig. Det var trange små gater og hyggelige spisesteder. I havnen møtte vi Abraxas 3, en annen norsk båt som vi har blitt kjent med. Det er veldig gøy å treffe andre båter som skal seile samme rute som oss.

Ha det bra Baiona og Spania – Portugal neste.

 1. Og alle sneller’s mor, har hun fått tunfisk i båten?

  Liker

  Svar

  1. Ikke ennå, men håper på mer fiskelykke etterhvert:)

   Liker

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: