Portugal

Det to uker lange oppholdet i Portugal begynner å gå mot slutten. Etter tre herlige uker i Galicia i Spania, startet ferden nedover Portugals kyst. Vi har opplevd Spania og Portugal som veldig forskjellige. Mens vi i Spania lå på svai i små viker utenfor sjarmerende fiskelandsbyer, har vi i Portugal kun ligget i marinaer. Det er fordi Portugal har en mer eller mindre rett kystlinje, hvor det finnes få muligheter for å ankre opp. 

I Skottland og Irland måtte vi planlegge for tidevann og strøm. Her nede har vi måttet passe oss for fiskegarn i vannet og til dels store svell inn fra Atlanterhavet. Blir brenningene inn mot land for store, stenges havnene. Man må derfor planlegge godt og helst unngå nattseilas. 

Til tross for fiskegarn og trange havner, har vi hatt fine seilaser og kost oss der vi har vært. Vi har hatt selskap av de norske båtene Basecamp og Abraxas 3 store deler av turen nedover, og hatt mange hyggelige kvelder sammen.

Vår første havn i Portugal var Viana do Castelo. Vi var inne i byen og spiste nydelig tapas og drakk portugisisk vinho verde (grønn vin).

Deretter gikk ferden til Póvoa de Varzim, Leixões, Figueira da Foz, Nazaré og til slutt Cascais, som ligger utenfor Lisboa.

Vi har hatt fine seileforhold med nordlige vindretninger hele veien, men varierende vindstyrke. Her seiler vi i lett vind med genakker og preventer på storseilet.

Lekne delfiner fulgte båten vår.

Utsikt over Nazaré.

Kveldskos med Eivind og Helene på Abraxas 3. 

Cascais har vært vårt høydepunkt i Portugal. Hyggelig marinaområde, koselig by og fine barnevennlige strender som ligger i le for vinden.

Praia da Rainha; en av byens lune strender.

Vi klargjør nå for kryssingen over til Kanariøyene, via Madeira. Vi venter på Klas, broren til Christian, som mønstrer på om to dager. Han skal være med på overfarten og det gleder vi oss til. 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: