Skottland og Nord-Irland

Etter Caledoniakanalen kom vi frem til Skottlands vestkyst. Vi ble liggende én uke i Oban Marina, som ligger ute på øya Kerrera. Oban by er kun en kort fergetur unna. I løpet av uken fikk vi reparert snurpelinen til storseilet og ferskvannskjølingen til motoren. Vi hadde noen fine dager på øya sammen med Klas før han måtte reise hjem. Deretter var vi alene et par dager før Eirik, Mads og Mari mønstret på. Vi brukte tiden i Oban Marina til sykkelturer og småturer inn til Oban by. Cheetah (en norsk båt vi kjenner), ankom marinaen mens vi lå der og vi var heldige å få en dag sammen med Thomas, Cathrine og besetningen før de seilte videre.

Longside i Oban Marina.

På sykkeltur til bondegården som lå i nærheten.

Utsalg av lokale varer fra bondegården.

Ved marinaen lå dette sjarmerende huset, med et sunket skip i forgrunnen.

Oban by «by night».

På den varmeste dagen i Skottland så langt, ankom Eirik, Mads og Mari. Vi dro på utflukt til en bortgjemt strand på andre siden av øya. Det var litt kronglete å komme seg dit (gjennom ormegress og kratt), så Christian hentet jollen til tilbaketuren.

To dager senere kastet vi loss og seilte til Tayvallich, som ligger innerst i en bukt på fastlandet innenfor Jura. Idylliske Tayvallich har 250 fastboende innbyggere. Vi hektet oss fast til én av stedets tre gjestebøyer, og ble værende i to netter.

Skyline lyser opp i den vakre solnedgangen.

Magisk stemning (helt uten bilderedigering).

På vei mot Port Ellen på Islay, var vi nødt for å søke «nødhavn» utenfor Ardbeg-destilleriet. En whisky senere, var vi på vei videre. 🙂

Avslørt av Marine Traffic.

I Port Ellen møtte vi den norske båten Villekulla, som vi kjenner litt fra før. Vi fikk hjelp til å legge til og vi la oss utenpå dem den første natten. Dagen etter bød de på vafler i båten sin, til glede for store og små.

Christian og jeg fikk oss en tur innom Laphroaig-destilleriet.

Dagen etter seilte vi videre til Bangor Marina, utenfor Belfast i Nord-Irland. Vi dro fra Islay på ettermiddagen og fikk en fin nattseilas. Vi seilte på slør hele veien. 

Til barnas store glede fantes det en fornøyelsespark rett ved marinaen. Vi tilbragte en hel dag der. Vi fikk også tid til å smake Guinness, Bushmills og lokal irsk mat ved en av byens populære puber.

Etter to dager i Bangor måtte Eirik, Mads og Mari sette kursen hjem til Norge. Tusen takk for besøket! Det har vært veldig hyggelig! I tillegg så har Skottland og Nord-Irland levert strålende vær og perfekte vindforhold hele uken. Vi har vært heldige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: